Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reactie op RTL nieuws bericht: Explosieve toename van ongelukken met springkussens

Reactie op RTL nieuws bericht  van Cindy Alberts, Carpe Diem Events & Verhuur

Veiligheid staat bij Carpe Diem voorop!

Wij nemen veel extra maatregelen om de gevaren die kunnen ontstaan te minimaliseren.
Denk aan:

  • Al onze attracties zijn gecertificeerd en voldoen aan alle veiligheidseisen;
  • Wij houden lijsten bij waarin precies staat wat de staat van het kussen/de attractie is en welke reparaties er evt. moeten gebeuren en of deze daarmee wel of niet inzetbaar is;
  • Verder krijgt elke klant grote haringen mee om het opblaasbare spel vast te leggen;
  • Elke klant krijgt een handleiding mee waarin niet alleen staat hoe het kussen gebruikt dient te worden, maar ook de mogelijke risico’s staan hierin beschreven die kunnen ontstaan bij verkeerd gebruik en hoe de klant dient om te gaan met de attractie bij bepaalde weersomstandigheden.

Cindy vertelt: ”Wij proberen al onze klanten goed in te lichten. Het komt zelfs voor dat we attracties niet verhuren op bepaalde evenementen omdat er anders te veel gevaren ontstaan.

Maar wat we vaak zien is dat de huurder het soms onderschat. Denk aan een zeskamp spel dat verkeerd gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld de tobbedansbaan. Deze is gemaakt om max. 2 personen in een tobbe de baan af te laten glijden en het is dus niet de bedoeling dat er 15 kleine kinderen boven op de berg gaan staan of om er een leuke groepsfoto op te maken.

Verder geven wij het advies om begeleiding te regelen voor een attractie. Evenals het dringende verzoek elk opblaasbaar item vast te leggen of soms zelfs buiten gebruik te stellen vanaf windkracht 5. Want zelfs met haringen kan een kussen de lucht in vliegen, inclusief blower en personen. Het is dus ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Ik als verhuurder moet zorgen dat het materiaal in orde is en dat ik mijn klanten voldoende voorlichting geef. De huurder zal op locatie de nodige maatregelen moeten treffen, daar waar wij natuurlijk ruim advies in geven. “

Attractieverhuurbedrijf Carpe Diem Events & Verhuur

Archieven
Categorieën
Zoeken

Social media

Like ons op social media en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws of actie’s.