Search
Close this search box.

Algemene Gebruikershandleiding

Gebruik

Het luchtkussen is geschikt voor het doel waarvoor het ontworpen is. Het dient dus niet voor andere doeleinden te worden gebruikt. 

 1. Er mag niet op de randen van het kussen geklommen of gehangen worden, dan kunnen de kinderen aan de andere kant omlaag vallen en zich bezeren.
 2. Een springkussens dient op een zachte ondergrond, zoals gras te staan. Als het springkussen op een harde ondergrond wordt geplaats dient U dit te melden en valmatten erbij te huren.
 3. Bij bergen is het niet de bedoeling dat er 4 kinderen of zo bovenop aan het spelen en duwen zijn. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, de berg kan  omkiepen, er kan iemand afvallen etc. Bergen waar bovenin geen net aanwezig is en waar geen tunnel aan de bovenkant zit, zijn niet geschikt als speel kussen. Deze zijn bedoeld om steeds met 2 personen tegelijkertijd overheen gaan voor in een wedstrijd element. Bij alle kussens staat vermeld hoeveel deelnemers er tegelijkertijd op mogen.
 4. Men mag niet met schoenen op het kussen
 5. Niet met etenswaren, drinken, scherpe voorwerpen, confetti, Schmink, glittertattoo en/of glitters, spuitslingers of spuitbussen op het kussen
 6. Laat nooit teveel kinderen op het kussen (dit i.v.m. met ongelukken)
 7. Volgens wettelijke bepalingen mogen springkussens enkel gebruikt worden onder toezicht van een volwassen persoon die ook als dusdanig geïnstrueerd en herkenbaar is. Het gebruik van onze springkussens is altijd op volledig eigen risico.
 8. Let er op dat de “valzone” van een springkussen (ingang en/of uitgang) bij voorkeur uit een zachte bodem bestaat, bijvoorbeeld een grasveld. De wettelijk toegestane valhoogte bij een springkussen is 60 cm. Dat is de hoogte van het springoppervlak bij een springkussen. Die is eigenlijk standaard 60 cm. Wordt de valhoogte hoger dan is het aan te raden om iets van matten naast het kussen te leggen.
 9. Een springkussen dient altijd verankert te worden, bijvoorbeeld met grote haringen in het gras of met touwen aan een hek/boom etc. Deze haringen worden door ons meegeleverd. U bent als klant verantwoordelijk ervoor om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Als de situatie het niet toelaat om haringen in de grond te slaan (bijvoorbeeld asfalt of kunstgras), dient u dit aan de verhuurder te melden, zodat er andere verankeringsmogelijkheden zoals zandzakken of betonblokken geregeld kunnen worden. Dit dient u bij de offerte aanvraag reeds te regelen.
 10. Bij twijfel omtrent de lokatie waar u het springkussen wilt plaatsen, kunt u altijd even een foto doorsturen naar de verhuurder!
 11. Bij onweer en harde wind (windkracht 4) dient u het kussen leeg te laten (ook als het verankerd is, het kan namelijk de lucht in vliegen)
 12. Als u het kussen niet op dezelfde dag retour hoeft te brengen dient u het kussen s’avonds leeg te laten en op te vouwen. U dient het kussen 1 x dubbel te vouwen en af te dekken met een zeil. Laat het kussen s’nachts nooit open en bloot plat op de grond liggen. Als er dan regen op valt loopt het kussen helemaal vol met water. Dit is echt onnodig, houdt U zich niet aan deze regel, dan zullen wij u een boete berekenen van € 200,00 per rol. Tevens komen daar de extra schoonmaakkosten van € 100,00 per rol bovenop en extra huurdagen als het kussen dan niet verhuurd kan worden. Afdekzeilen kunt U bij ons erbij huren. Een voorbeeld: overdag is het mooi weer en snachts regent het. Dan is het dus niet nodig dat wij een heel nat springkussen retour krijgen, vandaar dat de boete hiervoor zo hoog is. Dit is wat wij bedoelen met onnodig nat.

Schade

Wij streven erna alle materialen te controleren en te poetsen voordat deze verhuurd worden.
Ook bij terugkomst zullen wij erop toezien dat de materialen schoon, niet beschadigd of onnodig heel erg nat retour komen.
Toch kunnen wij ondanks deze controles niet altijd voorkomen dat er tijdens de huurperiode een defect optreedt.
Indien dit toch voorvalt, dient u zo snel mogelijk telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij voor een oplossing kunnen zorgen.
Bij het niet melden van een defect tijdens de huurperiode, heeft u geen recht op een eventuele reductie van het huurbedrag en gaan wij er vanuit dat het defect bij jullie is ontstaan.

Meer informatie en contact

Ons team staat voor u klaar en vertelt u meer over stormbanen verhuur in Limburg. U kunt contact met ons opnemen door te bellen met een van onze medewerkers via nummer 06 – 53 818 747. U kunt ook een e-mail sturen naar info@carpediemverhuur.nl.

Social media

Like ons op social media en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws of actie’s.

Zoeken

Op zoek naar een specifieke attractie? Maak dan gebruik van onderstaande zoekfunctie!